Zelf steigerhouten meubels maken

houten meubels maken

Veel mensen hebben graag meubels van steigerhout. In deze blog laten we zien hoe je deze steigerhouten meubels ook zelf kunt maken!

Waarom steigerhouten meubels?

Steigerhout staat bekend als hout wat aan de ene kant een stoere maar tegelijkertijd ook een zeer warme uitstraling heeft. In bijna alle doe het zelf zaken kun je steigerhout krijgen, want het is een vaak gebruikte houtsoort die zeker voor het maken van meubels erg geschikt is. Steigerhout is daarnaast een zeer goed materiaal om mee te combineren binnen het interieur. Over het algemeen is steigerhout het beste te combineren met andere natuurlijke meubelstukken.

Gebruik een bouwtekening

Of je nou een stoel, een tafel of een bank wilt maken, het is altijd verstandig om een bouwtekening te gebruiken. Op deze manier heb je altijd houvast bij het maken van de meubels. Er zijn dan ook tal van bouwtekeningen verkrijgbaar voor allerlei soorten meubels. In bijna alle bouwmarkten zijn verschillende bouwtekeningen te vinden waarmee jij aan de slag kunt om een meubelstuk naar keuze te maken. Er is dus altijd wel een voorbeeld waarmee jij aan de slag kunt gaan.

Houten verbindingen

Tijdens het maken van de meubels kom je er al snel achter dat je bepaalde delen van de meubels met elkaar moet gaan verbinden. Bij steigerhout worden de meeste verbindingen gemaakt door het vastschroeven van het steigerhout aan elkaar. Ook is het mogelijk om een houten verbinding toe te voegen die verborgen is. Hier kan je het beste deuvels van hout voor gebruiken. Dit is een verbinding waarbij er in één plank gaten zitten en aan de andere plank houten pennen waarmee je deze kunt verbinden. In tegenstelling tot schroeven zie je aan de buitenkant helemaal niet dat deze planken aan elkaar verbonden zijn, omdat de verbindingen aan de binnenkant zitten.

Mogelijkheden met steigerhout

Steigerhout is er in allerlei soorten, maten en kleuren. Zorg daarom dat je het steigerhout op een goede manier gebruikt zodat het aansluit op de rest van je interieur. Door kleuren te kiezen die ook passend zijn bij de woning zorg je direct dat jouw nieuwe meubelstuk aansluit op de rest van het huis. In een woning is sfeer heel belangrijk, daarom is het verstandig om hier goed over na te denken voordat je zomaar al het materiaal in huis haalt om aan de slag te gaan.

Vragen?

Ben jij een onervaren klusser of heb je een probleem tijdens het klussen waar je tegenaan loopt, haal dan gerust een expert erbij die ervaring heeft op dit gebied. Je kunt bijvoorbeeld terug gaan naar de bouwmarkt waar jij je materiaal hebt gekocht. Op deze manier vergroot je de kans op een fantastisch eindresultaat!

Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *