Hoe voorkom je lekkages in huis?

lekkage voorkomen

Bij veel Nederlanders is lekkage in huis wel eens voorgekomen. Toch moet een lekkage in huis niet onderschat worden. Een lekkage kan namelijk grote gevolgen hebben. Schade aan allerlei spullen die in huis staan is vaak een gevolg van lekkages. Daarom wordt in deze blog uitgelegd hoe een lekkage voorkomen kan worden.  

1. Check de dakgoot

Eén van de redenen hoe een lekkage kan ontstaan is door verstopping van de dakgoot. Om te zorgen dat dit niet leidt tot een lekkage is het zaak om dit regelmatig schoon te maken. Vuil en boombladeren zijn belangrijke redenen waarom een dakgoot verstopt raakt. Het bijhouden van de dakgoot is dan ook een taak wat regelmatig moet worden gedaan. Daarnaast kan het ook voorkomen dat een dakgoot beschadigd is geraakt. Scheurtjes in dakgoten komen dan ook vaker voor dan men denkt. Daarnaast zijn er verschillende bedrijven te vinden die dit soort werkzaamheden verrichten zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over een eventuele lekkage.

2. Platte daken

Een plat dak is totaal onhandig als het gaat om waterafvoer. Bij een schuin dak stroomt het water namelijk altijd naar beneden weg. Bij een plat dak daarentegen kan water zich gaan ophopen waardoor de kans op een lekkage vergroot wordt en daarnaast nog meer schade aan kan richten. Heb jij een plat dak en wil je de kans op lekkages voorkomen? Zorg dan voor een goede dakbedekking. Dit is essentieel om lekkages te voorkomen. Zeker oudere woningen zijn vaak slecht beschermd tegen lekkages. Het probleem zit hier meestal in de extreem lage en extreem hoge temperaturen. Dit kan ervoor zorgen dat de dakbedekking open barst. Ook bij dakbedekking geldt dat het regelmatig checken op schade ervoor zorgt dat er tijdig kan worden ingegrepen. Hierdoor kan vervolgens een hoop schade worden voorkomen.

3. Watermeterstand

Ook zijn lekkages binnenin het huis mogelijk. Dit soort lekkages richten veel schade aan. Om te voorkomen dat er een lekkende buis in huis aanwezig is, is het handig om te kijken naar de stand van de watermeter. Op het moment dat er ‘s nachts water is verbruikt, zonder dat iemand water heeft gebruikt, is dit een signaal van lekkage. Het is handig om een gespecialiseerd bedrijf hier naar te laten kijken voordat er veel schade wordt aangericht.

4. het plafond

Als er lekkage aanwezig is, kan water via het plafond naar beneden lopen. Op het moment dat er druppels van het plafond afdruipen moet er direct actie worden ondernomen. Als dit bijvoorbeeld alleen gebeurd als iemand aan het douchen is, weet je gelijk waar de lekkage vandaan komt. Hierdoor is het simpeler om het probleem op te lossen.

Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *