Hoe richt je een nieuwe tuin in?

nieuwe tuin inrichten

Je hebt net een nieuwe tuin, maar je hebt geen idee hoe je dit het beste kunt inrichten? Geen paniek, in deze blog krijg je verschillende tips die vertellen hoe jij je tuin inricht!

Maak een plan

Het is essentieel dat jij een plan hebt gemaakt op papier of in je hoofd, waardoor je precies weet hoe je het wil hebben. Als dit niet het geval is, zorg dan dat je eerst gaat nadenken over hoe de tuin er uit moet komen te zien. De ervaring leert dat het in de praktijk vaak fout gaat als er geen duidelijk plan voor ogen is. Er worden hierdoor eerder simpele fouten gemaakt die anders minder snel voorkomen. Bedenk voor de inrichting ook op welke manier je de tuin wilt gebruiken en hoe vaak er tijd is om het bij te houden. Het ontwerpen van een eigen tuin is natuurlijk heel leuk, maar je kunt ook altijd een gespecialiseerd bedrijf inhuren.

Pas op met bomen

Veel mensen vinden het leuk om bomen te plaatsten in hun tuin. Het probleem hierbij is wel dat bomen vaak groter groeien dan de verwachting is. Dit zorgt ervoor dat het uitzicht er in de toekomst enorm anders uit kan zien en daarnaast kunnen de wortels van een boom flink schade aandoen bij de riolering.

Zithoek

Tegenwoordig hebben veel tuinen een eigen zithoek. Zorg bij het inrichten van de tuin dat de zithoek een goede plek heeft in de tuin. Houd hierbij rekening met de stand van de zon. Er is namelijk niks zo vervelend als een zithoek die nooit in de zon ligt.

Een vijver en zwembad

Een hoop mensen hebben graag iets met water in hun tuin. Dit is zeker mogelijk, alleen de gevolgen komen vaak nadien. Een zwembad en een vijver dienen namelijk ook bijgehouden te worden. Het water kan bijvoorbeeld vol komen te zitten met algen. Daarnaast is het mogelijk dat bepaalde dieren zoals eenden en kikkers op het water afkomen. Dit is iets waar je meestal niet bij stilstaat. Het water heeft namelijk regelmatig onderhoud nodig, wat ook weer tijd kost.

Gebruik paden

Er zijn verschillende voorbeelden van tuinen die enorm onoverzichtelijk zijn. Het simpelweg aanleggen van paden in de tuin kan ervoor zorgen dat de tuin beter bereikbaar is en overzichtelijker overkomt.

Bespaar tijd

Een grote ergernis die voorkomt bij tuinen is de hoeveelheid werk die erbij komt kijken. Het onderhouden van een tuin kost namelijk veel tijd. Een hoop mensen hebben deze tijd niet en daar kan tijdens het inrichten al rekening mee worden gehouden. Zo is het aan te raden om niet meer dan 20% van de tuin te laten bestaan uit verwisselbare planten of planten waar veel werk zit. Je kan beter kiezen voor standaard beplanting waar minder werk aan zit. Een andere optie is om een tuinman in dienst te nemen die de tuin bijwerkt. Dit kost wel wat, maar de tuin is hierdoor altijd up to date.

 

Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *